Door de hoge energieprijzen hebben steeds meer huiseigenaren concrete plannen om hun huis duurzamer te maken. Geldt dat ook voor u? Maak dan gebruik van de subsidies die er zijn. Dat scheelt al snel duizenden euro’s!
Met mos begroeid miniatuurhuisje in de natuur
Er bestaan al langer overheidssubsidies om huizen duurzamer te maken. Maar in 2022 is het nog aantrekkelijker geworden. Met de nieuwe Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u namelijk tot wel 30 procent van je investering terugkrijgen. Eerder was dat maximaal 20 procent.
Twee maatregelen binnen twee jaar
Uiteraard gelden er wel regels. Zo moet u binnen twee jaar tenminste twee energiebesparende maatregelen treffen. Daarbij kunt u kiezen uit
vijf typen isolatiemaatregelen en investeren in een (hybride)
warmtepomp of
zonneboiler. Ook een
aansluiting op een warmtenet telt mee.
Verder moet u eigenaar zijn van het huis en er ook zelf wonen. Dat huis mag trouwens geen nieuwbouwwoning zijn. Als u isolerende maatregelen treft, moeten die een minimale isolatiewaarde hebben. Verder geldt er een minimaal oppervlak van 10 vierkante meter voor gevel- en spouwmuurisolatie en 20 vierkante meter voor bodem-, vloer- en dakisolatie. Gedetailleerde informatie
leest u hier.
Subsidie berekenen
Wilt u een indicatie van het subsidiebedrag dat u kunt krijgen?
Bereken het dan zelf op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Meer informatie
Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met Bas Kamphuis of een van zijn collega's. "Als Erkend Financieel Adviseur ben ik Adviseur Duurzaam Wonen. Ik kan u alles vertellen over de mogelijkheden die u hebt om uw energiezuinige huis zo gunstig mogelijk te financieren."