Je verliest je baan en dan. Afhankelijk van jouw arbeidsverleden heb je recht op een werkloosheidsuitkering. Deze uitkering bedraagt voor de eerste 2 maanden 75% van het laatst verdiende loon en daarna zak je terug naar 70% van het laatst verdiende loon. Deze terugval in inkomen kan zorgen voor een acuut betalingsprobleem. Afhankelijk van je situatie is het wenselijk om je hiertegen te verzekeren. Onze financieel adviseur kent hiervoor diverse mogelijkheden en samen bekijk je wat wenselijk is in jouw situatie.
Bij gedeeltelijke of gehele arbeidsongeschiktheid ontvang je tot maximaal 75% van jouw laatstverdiende salaris, maar in veel gevallen zelfs minder. Je gaat er financieel dus fors op achteruit, terwijl je woonlasten gewoon doorlopen. Onze financieel adviseur legt je graag uit hoe je tegen deze specifieke situatie kan verzekeren. Tegen een zo laag mogelijke premie uiteraard. Zo voorkom je dat je straks misschien je woning moet verkopen.
Ook als jij of je partner overlijdt ontstaat er vrijwel zeker een forse terugval in het inkomen. Omdat bestaande overheidsregelingen hier geen oplossing voor bieden, hebben wij verschillende mogelijkheden voor je. Zo kan de hypotheek gedeeltelijk of geheel worden afgelost, waardoor de langstlevende partner veel minder of helemaal geen maandlasten meer heeft. Onze financieel adviseur kijkt zorgvuldig naar jouw situatie en wensen en geeft dan een helder advies. Zo heb je de zekerheid dat jij of je partner straks zonder problemen de hypotheeklasten kan dragen.
Als je (vroegtijdig) met pensioen gaat, loop je het risico dat jouw inkomen onvoldoende is om hetzelfde leven te leiden als daarvoor. Juist terwijl er extra vrije tijd komt om meer te reizen, hobby's op te pakken of andere leuke dingen te doen. Onze financieel adviseur begrijpt dat als geen ander. Hij zal je uitleggen welke inkomensonderdelen van invloed zijn op een eventueel pensioentekort. Dit kan al ontstaan door het gebruik van een leaseauto, verandering van baan of het ontvangen van een 13e maand. Onze financieel adviseur maakt het niet alleen inzichtelijk, maar vooral ook overzichtelijk voor je. Zodat je met een gerust hart de juiste keuze kan maken.
Bovenstaande situaties gelden ook voor mensen die gekozen hebben voor een zelfstandig beroep of een eigen bedrijf. In tegenstelling tot mensen die in loondienst werkzaam zijn waarbij er veelal een basis geregeld is door de werkgever is dit voor een zelfstandige niet het geval. Je bent zelfstandig dus je moet zelf alle risico's inschatten en hiervoor oplossingen bedenken. Bij de meeste zelfstandigen is dit onvoldoende geregeld. Onze financieel adviseur heeft een ruime ervaring in het adviseren van zelfstandigen dus wij helpen je graag bij jouw beslissing.