Koningsweg 6 , Hengelo (gld)

€ 950.000,-kosten koper

WAT EEN RUST, WAT EEN RUIMTE!
CHARMANTE WOONBOERDERIJ MET GASTENVERBLIJF EN PARKACHTIGE TUIN

Aan een rustig slingerweggetje, achter een beukenhaag verscholen, ligt deze sfeervolle boerderij uit 1895. Een fijne plek om te wonen met een lichte woonkamer, gezellige eetkeuken en 3 slaapkamers (woonoppervlak 180 m²). Je hoort hier geen N-wegen en ook op de Koningsweg zelf rijdt weinig verkeer. Achter en naast het huis ligt een mooie landschapstuin van 7850 m2 met omhaagde moestuin, een ronde bloementuin en een paddenpoel met 2 enorme treurwilgen waaronder het in de zomer goed toeven is in de hangmat. Sommige stukken zijn ruig gelaten met wilde grassen en bloemen voor de vlinders en bijen. Op het erf staan onder andere prachtige oude beuken, enorme knotwilgen en fruitbomen. ‘s Avonds komen de reeën op bezoek om van de afgevallen appels te snoepen en ‘s nachts kun je hier de sterren nog zien.

Naast de boerderij staat een volledig zelfstandig en geheel geïsoleerd gastenverblijf (woonoppervlak 49 m²) met een leuke indeling en vloerverwarming, fijn voor gasten maar denk ook aan een ouder, een ouder kind of... begin een B&B! Ook zeer geschikt als praktijkruimte of thuiskantoor.
Op het schaduwrijke voorerf een open kapschuur om de auto(‘s) te parkeren en voor opslag van de houtvoorraad, in een afsluitbaar deel staat de zitmaaier en is nog ruimte voor gereedschap en fietsen.

De zon draait om het huis heen en zorgt de hele dag voor een prettige lichtinval en in de zomer zorgen de hoge bomen voor de nodige verkoeling.

In dik 10 minuten met de auto (met de fiets ook, binnendoor) in het levendige dorp Hengelo waar diverse supermarkten zijn en een aantal gezellige restaurants. In 20 minuten in de mooie hanzensteden Zutphen en Doesburg.


INDELING:
Begane grond: entree met levensboom boven de voordeur. Hal met meterkast, garderobekast en ruimte voor een bankje om je schoenen aan te trekken. Door de gang, toilet rechts, naar de gezellige woonkamer met balkenplafond, houtkachel en originele tegelvloer die doorloopt over bijna de hele begane grond. Dan rechts de deur naar de waskamer/mudroom, met voorraadkasten, ruimte voor wasmachine en droger en een handige plek voor de strijkplank. Doorloop naar douche, met vintage spoelbak en haken voor werkkleren.
Daarnaast een kamer die nu als kantoor wordt gebruikt maar ook prima geschikt is als slaapkamer. Dan de eetkeuken, vernieuwd in 2020, met elektrische kookplaat met 5 pitten en (zelfreinigende) oven (beiden Siemens), vaatwasser, koel-vriescombinatie en close-in boiler in het gootsteenkastje voor direct warm water, handig! Stenen trap naar de grote dubbele kelder, droog; zelfs in het supernatte 2023, ideaal voor een extra vriezer, als hobby-/wijnkelder, opslag van spullen en gereedschap enz.

Trap naar boven, met rechts een grote slaapkamer met balken in de kap en aan beide zijden inbouwkasten voor kleren en andere opslag. Op de overloop nog een grote inbouw linnenkast en de deur naar de kleine maar goed ingedeelde badkamer met toilet, bad, inloopdouche en badkamermeubel met dubbele kranen. Aan de achterzijde nog een grote slaapkamer met ruime inloopkast, hier is ook de ingang van de ruimte waar de HR-ketel (hybrid ready) hangt.

Door de achterdeur, over het terras naar het gastenverblijf: halletje met ruim toilet, dan door de keuken naar de woonkamer met fraai uitzicht over de achtertuin, er zit een grappige ‘knik’ in het huisje wat zorgt voor een speelse indeling, de hoge plafonds geven een ruimtelijk gevoel, een gezellige slaapkamer met openslaande deuren naar het achtergelegen terras en als laatste de badkamer, alles wat je nodig hebt op 49 m2! Geheel geïsoleerd en met vloerverwarming.


BIJZONDERHEDEN:
- prachtige locatie in landelijke omgeving, maar toch vlakbij het dorp
- heerlijk rustig en vrij gelegen, veel privacy en geen directe buren
- mooie landschapstuin met oude bomen
- goed ingedeeld gastenverblijf (volledig geïsoleerd en vloerverwarming)
- enorme, dubbele en droge (wijn)kelder
- schilderwerk voorzijde en zon-zijkant staat gepland voor later dit jaar
- keuken vernieuwd 2020
- dakgoten en regenpijpen vernieuwd 2020
- nieuwe waskamer/mudroom met douche (2023)
- nieuw toilet beneden (2023)
- glasvezelaansluiting
- nieuwe HR ketel (2022), hybrid ready
- dak en muren (bijna overal) geïsoleerd
- dubbel glas (bijna overal)
- elektrische kookplaat met 5 pitten
- alle velux dakramen hebben buiten-zonwering

Voor deze prachtige woonboerderij is een eigen website met o.a. fullscreen foto's beschikbaar. U vindt de website door straatnaam, huisnummer achter elkaar te typen en af te sluiten met .nl

In het kader van eventuele vervolginteresse wijzen wij u op onderstaande voor deze woning van toepassing zijnde toevoegingen op de standaard NVM koopovereenkomst:
- Ouderdomsclausule (beperking aansprakelijkheid verkoper).
- Asbestclausule (bouwjaar woning voor algeheel asbestverbod van 2005).
- Documentatie bij beroep op een eventueel opgenomen financieringsvoorbehoud.
- Toelichting meetinstructie, aanvulling notariskeuze.
Een nadere uitleg over mogelijke clausules/ toevoegingen treft u aan achterin de verkoopbrochure, te downloaden op de website van de woning.

lees meer +
Vraag het de makelaar
Robert Versteegh
06-10156692 / stuur een mail
Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD) Koningsweg 6  HENGELO (GLD)
Brochure downloaden
Koningsweg 6 - HENGELO (GLD)
Kenmerken
  • Overdracht
  • Vraagprijs
    € 950.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, vrijstaande woning
  • Status:
    Verkocht_onder_voorbehoud
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1899
  • Woonoppervlakte:
    180
  • Perceeloppervlakte:
    7850
  • Inhoud:
    980