Leeuwenbergweg 60 , Loenen

€ 869.000,-kosten koper

Moderne, riet gedekte villa met garage, ruime oprit en prachtige tuin rondom op 1034 m² eigen grond. De VRIJSTAANDE WONING is gelegen in een rustige, groene omgeving en aangewezen als gemeentelijk monument. Na 2010 is alles grondig verbouwd en voorzien van comfort, hierdoor biedt dit huis een unieke combinatie van historische charme en moderne gemakken.

Locatie:
de locatie is lokaal bekend door de ligging naast het Hertenweitje. Je woont hier aan de rand van de bossen van de Veluwe met populair klompen pad, de gele keien route bij de schaapskooi en de Loenense waterval. De uitvalswegen zijn ook opvallend dichtbij met de oprit naar de A-50 binnen 5 rij minuten afstand.

Indeling:
Begane grond:
De entree is aan de zijkant van de woning. Je komt hier binnen in de ruime hal waar ook de trap naar boven is, het toilet, de aparte wasruimte, de meterkast, de kelder, de moderne badkamer met vloerverwarming en regendouche en de doorgang naar de woonkamer. Direct bij binnenkomst in de hal proef je de sfeer van de woning: alles is netjes afgewerkt en voorzien van fraaie details. Kijk maar eens naar de mooie tegelvloer, de glas-in-lood ramen en prachtige doorgangen met boogconstructie. door de situering van een badkamer en slaapkamer (thans werkkamer) op de begane grond, kan deze woning tot op hoge leeftijd worden bewoond.

De woonkamer is ruim en voorzien van een mooie houten vloer en een stijlvolle haard met originele schouw. De wanden en plafonds zijn strak gestuukt en gesausd. De grote ramen zorgen voor mooi zicht op onder andere het hertenweitje en de historische kerk van Loenen. Er is heerlijk veel inval van daglicht. Vanuit de woonkamer kun je naar de werk-/studeerkamer. Deze kamer heeft, heel prettig, openslaande deuren naar de tuin. De kamer is ook in te richten als slaapkamer. Hiermee is de woning levensloopbestendig. De woonkamer biedt ook toegang tot de ruime leefkeuken. Deze is modern en ingericht met lekker veel kastruimte en hoogwaardige apparatuur. Door het hoge plafond met dakramen is dit een heerlijke ruimte om te verblijven en uitgebreid te koken! De keuken heeft een antracieten tegelvloer met vloerverwarming en een close-in boiler voor warm water.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping heeft een ruime overloop, een tweede toilet en vier lichte slaapkamers. 1 van de 4 slaapkamers is een kleinere werkkamer, maar ook hier kan een bed staan. De master bedroom heeft dubbele deuren naar het balkon. Hier kun je prachtig uitkijken op de tuin. De kamers hebben handige vaste inbouwkasten en ook deze verdieping is keurig netjes afgewerkt. Een fijne etage voor kinderen of gasten.

Buiten: Rondom de woning is een zee aan ruimte. Te beginnen met de ruime oprit met plek voor meerdere auto’s, caravan of camper! Daarnaast een riant gazon en een gezellig terras met ruimte voor meerdere zitjes. In de tuin staat ook een flinke garage die helemaal in stijl is gebouwd, perfect passend bij de woning. De robot grasmaaier en sproei installatie zijn eenvoudig digitaal te sturen zorgen dat de tuin makkelijk te onderhouden is.

De hele woning is strak en hoogwaardig afgewerkt met gebruik van mooie materialen met respect voor de architectuur en historische waarde van de woning.

Energietransitie:
In de afgelopen 12 jaar heeft deze woning een energietransformatie ondergaan. De keuken en bijkeuken zijn volledig geïsoleerd, en vrijwel overal is HR++ isolatieglas geplaatst. In de tuin zijn warmtepanelen geïnstalleerd voor verwarming en warm water. De oude houtkachel is vervangen door een houtkachel met CV-aansluiting, ondersteund door een buffervat van 510 liter in de kelder. Het gasverbruik is in deze periode drastisch gedaald van 3500 m³ per jaar naar slechts 670 m³ per jaar. Dit maakt de woning niet alleen comfortabeler, maar ook aanzienlijk energiezuiniger. Bovendien is de woning losgekoppeld van de hemelwaterafvoer (HWA), wat betekent dat regenwater niet langer in het riool terechtkomt, waardoor de woning milieuvriendelijker is.

Bijzonderheden:
- Uitstekende isolatie: Vloerisolatie, plafondisolatie en vrijwel overal HR++ isolatieglas zorgen voor een optimaal warmtebehoud en lagere energiekosten.
-Duurzame verwarmingsoplossingen: Drie warmtepanelen die zijn aangesloten op de warmwaterboiler en CV-installatie, en een houtkachel met CV-aansluiting die het hele huis kan verwarmen.
-Onderhoud van het dak: De rieten kap van zowel de woning als de garage is in 2010 volledig vervangen en wordt jaarlijks onderhouden, meest recent in 2024.
-Tuinvoorzieningen: Een beregeningsinstallatie op eigen bron, een robotgrasmaaier en meerdere elektriciteitspunten maken het onderhoud van de grote tuin eenvoudig.
-Efficiënt watergebruik: De tuin beschikt over een beregeningsinstallatie en diverse watertappunten op eigen bron, wat bijdraagt aan duurzaam watergebruik.
-Beveiliging: De woning is uitgerust met een geavanceerde alarminstallatie voor extra veiligheid.
-Subsidievoordeel: Als gemeentelijk monument komt de woning in aanmerking voor 30% subsidie van zowel de gemeente als de provincie voor het in stand houden van het monument.
-Milieuvriendelijkheid: De woning is losgekoppeld van de hemelwaterafvoer (HWA), waardoor regenwater niet in het riool terechtkomt.

Deze riet gedekte woning combineert historische charme en uitstraling met moderne duurzaamheid en prachtige tuin, "instapklaar".

In het kader van eventuele vervolginteresse wijzen wij u op onderstaande voor deze woning van toepassing zijnde toevoegingen op de standaard NVM koopovereenkomst:
- Ouderdomsclausule (beperking aansprakelijkheid verkoper).
- Asbestclausule (bouwjaar woning voor algeheel asbestverbod van 2005).
- Documentatie bij beroep op een eventueel opgenomen financieringsvoorbehoud.
- Toelichting meetinstructie
- Aanvulling notariskeuze.
Een nadere uitleg over mogelijke clausules/ toevoegingen treft u aan achterin de verkoopbrochure, te downloaden op de website van de woning. 

Voor deze woning is een eigen website met o.a. fullscreen foto's beschikbaar. U vindt de website door straatnaam, huisnummer achter elkaar te typen en af te sluiten met .nl

lees meer +
Vraag het de makelaar
Kees Beltman MRE MRICS
06-10921083 / stuur een mail
Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN Leeuwenbergweg 60  LOENEN
Brochure downloaden
Leeuwenbergweg 60 - LOENEN
Kenmerken
  • Overdracht
  • Vraagprijs
    € 869.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    Verkocht_onder_voorbehoud
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1956
  • Woonoppervlakte:
    146
  • Perceeloppervlakte:
    1034
  • Inhoud:
    579